lördag 27 oktober 2018

Portföljen oktober 2018.

Dags att visa portföljen för oktober 2018 och det är faktiskt den sämsta månaden hittills, sen jag började den här bloggen i början på 2017. OMSXPI är ner drygt 11.3 % och min portfölj är ner 9.6% senaste månaden och i kronor har jag tappat drygt 150 000 kr sen förra uppdateringen. I de aktiegrupper jag varit med i har det dagligen varit massor av inlägg om man ska sälja av allt eller sitta kvar i båten och ni vet ju sen gammalt att min strategi att "time in the market" slår "timing the market" för min del och kortfattat innebär det att jag alltid är fullinvesterad och inkasserar mina utdelningar varje år istället för att försöka tajma sälj och köp av aktier.

Portföljens värde är 1 475 455 kr minus lånade pengar (449 498 kr) = 1 025 675 kr
Vi är ju mitt uppe i en rapportperiod nu, där det tredje kvartalet redovisas och de flesta bolag har lämnat sina rapporter, medan några återstår. Rapporterna har överlag varit helt okej bland de innehav jag har, förutom nedskrivningarna i NCC och Skanska. Sett till hela 2018 så har rapporterna överlag både Q1, Q2 och Q3 varit helt ok och i många fall bra, så jag räknar med en hel del utdelningshöjningar när vi i början på 2019 kommer in på årsrapporterna.

Jag skrev (som vanligt) när jag redovisade portföljen senaste gången att jag skulle få ner belåningen och det var mitt mål, men som alltid kan det hända saker på vägen som gör att jag tänker om. I detta fall så var det två saker som hände; dels att Avanza ändrade villkoren för superlånet och gjorde att jag kunde låna mer pengar till 1.75% ränta (och även sänka räntan om jag får ner mitt lån) och i ungefär samma veva började det bli oroligt på börsen och den gick neråt några veckor i rad och jag började handla för fulla muggar. I oktober har jag köpt fler aktier i;

eWork
NCC
Skanska
Cloetta
Investor
Kinnevik
Axfood
Castellum
Latour
Swedbank
Acando

Dvs en ganska stor del av de bolag jag har i min portfölj som gått ner och som jag fyllt på. Jag har dessutom sålt de två fonderna jag hade lite pengar och tänkt månadsspara i, men har bestämt mig för att köra 100% aktier.

Efter det fick jag sätta stopp för shoppandet för att inte skuldsätta mig för högt, men jag hade förmodligen handlat ännu mer om jag hade pengar till det, men nu har jag satt min gräns och nu är det läge att börja betala tillbaka på lånet, som ligger på strax över 23% av portföljen i dagsläget. I november får jag mina sista två utdelningar för året, NCC och Investor som delar ut för andra gången under 2018, efter det så kommer jag nog sammanställa årets utdelningar. Sen har vi bara november och december kvar på året och jag hoppas vi kan ta igen en del av tappet på börsen och avsluta året starkt.

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar