Dags att redovisa portföljen för februari månad.
Börsen har under 2018 som ni säkert upplevt varit ganska skakig och haft rejäla nedgångar, följt av lite mindre uppgångar. Jag har inte fått någon utdelning under februari månad.
Portföljens värde är 1 088 257 kr minus lånade pengar (164 246 kr) = 923 739 kr
Jag har handlat en del, dels har jag som skrev i mitt förra inlägg sålt Saltängen, men nu även Byggpartner. Senaste rapporten var lite för dålig för min smak och jag har dessutom redan en del innehav inom fastighet/byggsektorn och säljer därför. Jag har köpt en post (5000 kr) i Latour på 96.30 kr och en post (10 000 kr) i Investor på 365 kr.
Under mars, april och maj månad kommer det trilla in en hel del utdelningar och mina mål framöver är:
1. Vikta om portföljen och inte ha lika procentuellt stora innehav inom klädbranschen. Jag har faktiskt den senaste veckan köpt och sålt en del i HM och MQ. I HM bara någon enstaka post, där jag köpte på 137 kr och sålde på 141 och i MQ har jag flera gånger handlat nere på 22.05-22.15 kr och sålt på 22.30-22.50 kr. Blir mellan 20-150 kr per gång när jag lyckas. Småpengar, men ändå roligt.
2. Få ner superlånet. Jag kommer nog att handla en del i samband med att jag återinvesterar utdelningarna de kommande månaderna, men på sikt vill jag få ner mitt lån. Samtidigt finns det något rebelliskt i mig som vill nyttja möjligheten att låna pengar och få göra avdrag på dom, när regeringen nu valt att höja skatten på ISK-konton. Har skrivit om det förut, men det är fortfarande häpnande dumt att höja skatten på sparande, men att man å andra sidan får ränteavdrag när man lånar pengar.
3. Spara pengar på sparkonto inför eventuella dippar eller börskrasch. Hänger ihop med punkt 2 och jag vill ha kapital tillgängligt att handla för. För varje år som går från 2018 och framåt så ser utsikterna för stora delar av Sverige tuffa ut. Vård, skolor, socialkontor och andra offentliga instanser behöver mer resurser för att klara av sina uppdrag, så antingen ska det höjas skatter eller så ska det göras besparingar och i samma veva tror man att räntorna nu sakta men säkert kommer börja ticka uppåt mot slutet av 2018 och det kan slå hårt mot bostadsmarknaden. Passar vi i samma veva på att slopa ränteavdraget blir det riktigt tufft för många.
Integrationen blir en nyckelfråga de kommande tio åren och lyckas vi inte bättre med integrationen och arbetslösheten hos nyanlända än vad vi gjort hittills kommer vi stå inför enorma utmaningar och växande utanförskap och allt som kommer med det (vilket vi redan gör, men risken finns att det blir ännu värre). Det finns med andra ord risk för en ordentlig krasch vid nästa lågkonjunktur.
På återhörande! God avkastning på er.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar