måndag 6 november 2017

Hur ser det ut med rikedom i hela världen?

 Jag har läst en artikel om hur det ser ut med rikedom internationellt sätt, när man jämför bland alla jordens människor och tänkte sammanfatta lite:

Sverige är ett av världens rikaste länder och även om vi har förhållandevis höga skatter, så har de flesta som bor i Sverige en privatekonomi som står sig väldigt bra jämfört med övriga världen.

Äger du mer än 26 000 kr? Då är du nämligen rikare än 50% av jordens befolkning. Ska du upp och tillhöra de rikaste 10% i världen behöver du äga drygt 570 000 kr.

För att tillhöra den exklusiva 1% av de rikaste i världen, ska du ha tillgångar på 6.3 miljoner kronor. När man har mätt detta har man mätt tillgångar i pengar, fastigheter och aktier minus skulder.

Över 35 procent av världens förmögenheter är samlade i Nordamerika. Här bor också nästan hälften av världens 33,7 miljoner dollarmiljonärer, medan drygt 1 procent bor i Sverige.
Schweiz är det landet med högst förmögenhet per capita.

God avkastning på er och på återhörande.

2 kommentarer:

  1. På tal om världen. Jag har börjat bredda min portfölj med stora amerikanska bolag så som Amazon, Alibaba och Monster. Har fått ganska bra resultat utav detta, vad är din tankar kring att fortsätta bredda med amerikanska aktier?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Mycket möjligt så småningom, finns många fina amerikanska utdelningsaktier. Eventuellt bredda lite med globala indexfonder också.

      Radera